Nogometno središte Vukovar: Ne želimo biti građani drugoga reda, želimo da se čuje i naš glas

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U Sportskom centru Lijeva bara čelnici Nogometnog središta Vukovar održali su konferenciju za novinare na kojoj su progovorili o odnosu unutar Nogometnog saveza Vukovarsko-srijemske županije. Predsjednik NS Vukovar Zlatko Vrančić rekao je kako žele samo da se čuje i njihova riječ te da niti jedno od tri središta koja djeluju unutar županije, Vukovar, Vinkovci i Županja, nema apsolutnu većinu i tako provodi isključivo svoje odluke.

„Predlagali smo razne stvari ali se o njima nije niti raspravljalo, a kamoli odlučivalo. Niz je dvojbenih odluka, a o radu Županijskog nogometnog saveza govori i to da je Sportska inspektorica poništila Skupštinu“, rekao je Vrančić.

Pojasnio je kako prema zadnjim odlukama Skupštine Nogometno središte Vinkovci ima 17 članova dok Vukovar ima 8, a Županja svega tri člana. Njima treba dodati i još dva člana ispred sportaša i trenera koji će, kako misle u NS Vukovar, zasigurno biti opet iz Vinkovaca. Amandman predstavnika iz NS Vukovar išao je u smjeru da Vinkovci imaju u Skupštini 8 članova, Vukovar 5, a Županja 4. Na taj način, kako je rekao predsjendik HNK Vukovara 1991 Darko Dimić niti jedno od središta ne bi imalo apsolutnu većinu kao što je to sada slučaj.

„Nogometno središte ima zakazan sastanak Izvršnog odbora na kojem ćemo odlučiti koji klubovi će dati svoje predstavnike na Skupštini županijskog nogometnog saveza, koja se održava u petak,. Prethodno ćemo donijeti odluku hoćemo li uopće sudjelovati na toj Skupštini. Razlog tome je što mi ne želimo da budemo građani drugoga reda nego da se čuje i naš glas. Nažalost, to sada nije slučaj“, rekao je Vrančić.