NK Cibalia na putu oporavka

VINKOVCI, Unatoč financijskim problemima čelnici NK Cibalije mogu biti zadovoljni rezultatima koji su ostvareni na kraju 2015. godine. Seniori Cibalije turbulentnu godinu završili su na drugom mjestu i s pet bodova manje od vodećeg Šibenika. Kada se zna s kakvim problemima su seniori ušli u prvenstvo poslije čega je ubrzo došlo i zamjene trenera radi se o odličnom rezultatu. Posebno važno je kako se radi o lako dostižnoj razlici tako da san o povratku u elitni razred hrvatskog nogometa i dalje ostaje realan. Čelnici kluba s obala Bosuta posebno mogu biti zadovoljni s rezultatima mlađih kategorija, a prije svih juniora. Radi se o jednoj od najtalentiranijih generacija Cibalije ikada, a to pokazuju i njihovi rezultati. Naime, juniori Cibalije godinu su završili na prvom mjestu pri čemu su iza sebe ostavili Dinamo, Split, Lokomotivu, Rijeku… Trener juniora Cibalije Mladen Bartolović, koji je i jedna od legendi kluba, s ponosom kaže kako je iznimno lijep osjećaj kada je momčad prva i s vrha gledaju sve druge klubove.

„Sami smo „krivi“ za ovaj uspjeh ali smo si u isto vrijeme na leđa stavili i dodatni teret. Cilj nam je što duže ostati na prvome mjestu pa ako bude prilike što ne i postati prvaci Hrvatske“, rekao je Bartolović koji je poslije dva odigrana kola od Miroslava Bojka preuzeo vođenje juniorske momčadi.

Dodaje kako su proteklu polu sezonu najvećim dijelom odigrali dobro uz samo jedan kiks, a to je kada su u Vinkovcima odigrali 0-0 s Hrvatskim Dragovoljcem. Sve drugo su manje-više realni rezultati pri čemu mu je posebno drag neodlučeni rezultat s Dinamom u Zagrebu.

Za juniore Cibalije kaže kako ih krasi pozitivnost, zajedništvo i činjenica da su svi zajedno prava klapa. Uz to stalno im govori o činjenici da je nogomet kolektivni sport i da ne postoji igrač koji može preći svih 11 suparničkih igrača i zabiti gol. Upravo iz takvoga shvaćanja igre na utakmicama uvijek netko iskoči. Talent juniora poznat je i treneru seniora Bojku tako da je čak osam junioraca priključeno treninzima s prvom momčadi. Vinkovački ljubitelji nogometa već znaju za Uremovića, Šubarića, Filipovića, Rubića, Jazvića, Mauera, Kopfa i Šorlu, a kako stvari stoje uskoro bi za njih mogla znati i cijela Hrvatska. Pri tome ne umanjuje zasluge niti drugih igrača za ovaj rezultat bez kojih se također ne bi mogli ostvariti ovakvi rezultati. Svim ovim igračima treba dodati još nekoliko imena koja su ponikla u Cibaliji ali više ne igraju za ovaj klub. To su Marko Dabro (Fiorentina), Ivan božić (Dinamo) i Duje Mrdeša (Rijeka). Istoj generaciji pripada i Tomislav Turčin koji iako je junior igra samo za seniore. Način rada i shvaćanja nogometa kao igre koji provodi Bartolović rezultirao je da je Šorli u vrhu strijelaca juniorske lige, a da je vratar Dinko Šubarić primio samo 10 golova u 11 utakmica.

PRESS 032