Niz prometnih nesreća u proteklih 24 sata, jedna osoba smrtno stradala

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Policija je izvijestila kako se u utorak oko 7.50 sati, kod ulaska u vinkovačko prigradsko naselje Mirkovci dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Prema navodima policije nesreća se dogodila na način kada je 45-godišnjak iz Soljana izgubio nadzor nad vozilom i tom prilikom sletio u desni odvodni kanal.

„U prometnoj nesreći vozač nije ozlijeđen, no, putnik u vozilu, 75-godišnjak iz Soljana, preminuo je u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Danas će uslijediti obdukcija kojom će se utvrditi uzrok smrti 75-godišnjaka. Očevidom je utvrđeno kako je 45-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola“, stoji u priopćenju PU Vukovarsko-srijemske županije.

Policija je izvijestila i kako su tijekom protekla 24 sata zabilježili osam prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Ilok, Stari Jankovci, Tovarnik, Vinkovci), dvije prometne nesreće u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene (Vinkovci, Ilok), jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena (Vukovar) i prometna u u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

U utorak, oko 20,00 sati, 52-godišnjak iz Vukovara upravljao je osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka krećući se kolnikom Trinjske ceste iz smjera Trpinje u smjeru Vukovara. U jednom trenutku vozilom je prešao na suprotnu kolničku traku te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila „Volvo“, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljala 31-godišnjakinja iz Banjola. U prometnoj nesreći 52-godišnjak je teže ozlijeđen, dok su 31-godišnjakinja i putnik u njezinu vozilu, 37-godišnjak iz Banjola, lakše ozlijeđeni.