Nikola Todorović osvojio 4. mjesto na SP za kadete, bronca mu izmakla za jedan kilogram

Foto: Klub dizača Vukovar

MEKSIKO, Član Kluba dizača utega Vukovar Nikola Todorović osvojio je na Prvenstvu svijeta u Meksiku, u kadetskoj konkurenciji (U17), 4. mjesto. Nikoli je bronca izmakla za jedan kilogram. Nikola je nastupio u “A” finalu kategorije do 81 kilogram i ostvario rezultate od 118 kilograma u trzaju, 133 kilograma u izbačaju i 251 kilograma u biatlonu.

U disciplini trzaj je osvojio izvrsno četvrto mjesto a “bronca” mu je izmakla za minimalnu težinu od jednog kilograma, dok je u izbačaju i biatlonu ostvario plasmane na osma mjesta u konkurenciji najboljih mladih dizača utega svijeta.

Tijekom natjecanja Nikola je tri puta pomjerao granice državnih rekorda za kadete i to sa 116 i 118 kilograma u trzaju i 251 kilograma u biatlonu.

“U najavi ovog natjecanja rekli smo da bi se smatralo uspješnim nastupom plasman od 10-12 mjesta na svijetu a evo Nikola nas je iznenadio daleko boljim plasmanima na čemu mu čestitamo. Nikolin uspjeh je tim veći ako se zna da uz natjecatelje iz konkurencije stoje timovi stručnjaka (izbornik, trener, liječnik, fizioterapeut), dok za naše sportaše jedva ima sredstava za njihov odlazak na europska i svjetska natjecanja”, stoji u objavi Kluba dizača utega Vukovar.