Neprimjerena poruka na pravoslavnoj crkvi u Vinkovcima

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Iz PU vukovarsko – srijemske izvijestili su kako je u vremenu od 1. do 14. ožujka 2023. godine nepoznati počinitelj na spomen obilježju pravoslavne crkve u Vinkovcima pričvrstio papir s neprimjerenim sadržajem kojim se poziva na nasilje i mržnju usmjerenu prema skupini ljudi zbog njihove etničke pripadnosti.

„Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Javno poticanje na nasilje i mržnju“, navode iz policije.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Teška krađa“. Sumnja se kako je u vremenu od 25. prosinca 2022. do 11. ožujka 2023. godine provalio u obiteljsku kuću u Županji, vlasništvo 64-godišnjakinje i 69-godišnjaka, iz koje je otuđio suhomesnate proizvode, alkoholna pića, parfeme i novac. Materijalna šteta po procjeni oštećenih iznosi više stotina eura. Protiv osumnjičenog je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (Vinkovci, Vukovar, Nuštar, Stari Jankovci) te jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena (Stari Mikanovci). Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.