Nepoznati počinitelj u Rajevom Selu ustrijelio psa

Foto: www.mup.hr

VINKOVCI, PU vukovarsko – srijemske izvijestila je kako je jučer 44-godišnjak iz Rajevog Sela podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je 10. travnja ustrijelio njegovog psa. Dodaju kako je vlasnik odvezao psa u veterinarsku ambulantu na liječenje gdje je utvrđeno da ozljeda potječe od projektila neutvrđenog oružja.

„Policijski službenici tragaju za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja – navode iz policije“, stoji u priopćenju policije.  

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Osječko-baranjske županije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Pronevjera.

„Odgovorna osoba tvrtke za proizvodnju, preradu i prodaju mesa i mesnih prerađevina s područja Brodsko-posavske županije prijavila je policiji kako djelatnik mesnice nije uplatio dnevni utržak u iznosu od preko 1.500 eura. Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 26-godišnjak utržak mesnice zadržao za sebe i time oštetio tvrtku, radi čega će protiv njega biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu“, izvijestila je policija.

Dodaju kako su u protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježene četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vukovaru i Vinkovcima, nastupila je materijalna šteta, dok je u jednoj prometnoj nesreći u Vukovaru lakše ozlijeđena vozačica osobnog automobila, a u prometnoj nesreći u Pačetinu teže ozlijeđen vozač motocikla, o kojoj više slijedi u nastavku.

Oko 16,15 sati u Pačetinu, Ulica Crnogoraca, 66-godišnjak je pod utjecajem alkohola (0,53 g/kg) upravljao motociklom „Honda“ vukovarskih registracijskih oznaka, prije stjecanja prava na upravljanje (bez položene A kategorije) i bez zaštitne kacige. Uslijed neprilagođene brzine kretanja stanju ceste, motocikl se zanio ulijevo i sletio na zelenu površinu, a vozač je pao na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u OŽB Vinkovci, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.

O prometnoj nesreći policija će dostaviti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a protiv 66-godišnjaka bit će podnesen i optužni prijedlog zbog upravljanja pod utjecajem alkohola i prije stjecanja prava, nenošenje zaštitne kacige, neprilagođene brzine te izazivanje prometne nesreće, za koje prekršaje je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama predviđena novčana kazna u rasponu od 2.230 do 3.830 eura.