Nenad Bučko na čelu vukovarskog HNS-a: Vukovar je naš jedini dom

Foto: HNS Vukovar

VUKOVAR, Dosadašnji županijski predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) izabran je na izbornoj skupštini za predsjednika vukovarske podružnice stranke. Bučko je na mjestu predsjednika vukovarske podružnice zamijenio dosadašnjeg predsjednika Igora Tota te mu tom prilikom zahvalio na dosadašnjem radu tijekom protekle četiri godine.

“Hvala Vam svima  što ste vjerovali unatoč svim etiketama i anketama onih s kojima smo krenuli u kampanju. Vi ste pokazali da Vukovar koji je dosljedan, koji se bavi projektima i programima koji poštuje prošlost, ali gleda u budućnost, ipak postoji. Još jednom hvala! Hvala Vam 853 puta. Idemo naprijed!”, rekao je Bučko obraćajući se okupljenima kojima je tom prilikom zahvalio na dosadašnjoj podršci i radu.

Najavio je kako će i u budućem razdoblju novo vodstvo vukovarske podružnice naglasak svoga djelovanja i dalje staviti na probleme Vukovaraca jer kako je naglasio Bučko „Vukovar je naš jedini dom”.

„Naš pogled nije usmjeren niti prema Zagrebu, niti prema Beogradu. Želimo da Vukovar bude mjesto u kojem se  u vlast ulazi zbog realizacije onoga za što se kroz projekte zalažete. Stoga smo uvijek spremi surađivati s onima koji su spremni mijenjati Vukovar nabolje  neovisno o markici i predznaku. Naša vizija je „sve za Vukovar“ jer Vukovar je naš dom i stalo nam je do njegova razvoja, prosperiteta, a prije svega ostanka i opstanka ljudi”, poručio je Bučko.

Osim Nenada Bučka, za potpredsjednike vukovarskog HNS-a izabrani su Ivan Barović i Duško Simić. Izabrano je i 12 članova Predsjedništva, te 3 člana Nadzornog odbora, kao i delegati za Sabor i Županijsku skupštinu HNS-a.

Izbornoj skupštini u Vukovaru nazočio je i prvi čovjek HNS-a Stjepan Čuraj koji je izrazio zadovoljstvo  dosadašnjim radom stranke u Vukovaru koja je, kako je rekao, do sada pokazala ustrajnost, dosljednost i usmjerenost na projekte. Izrazio je i uvjerenje kako će tako biti i sa novim vodstvom koji ima jasnu viziju budućeg djelovanja.