Nekoliko nagrada i priznanja Suncokret ruralnog turizma došlo i u Vukovarsko-srijemsku županiju

Foto: Selo

Na sedmoj dodjeli nagrada Suncokret ruralnog turizma, održanoj sinoć u Zagrebu, nekoliko nagrada i priznanja stiglo je i u Vukovarsko-srijemsku županiju, točnije u Vukovar, Vinkovce, Otok i Bošnjake.

U kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija dodijeljeno dodjelje su tri zlatne povelje među kojima i Bistrou piceriji prenočištu Aquarius iz Bošnjaka. U kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu posebno priznanje za funkcionalnu prenamjenu u ruralnom turizmu dobio je projekt „Horse Box“ iz Vinkovaca, vlasnice Marijana Ač Rapčan. Brončana povelja u kategoriji Ruralno-turističke manifestacije dobila je vukovarska manifestacija ”Dunav svome gradu – susreti folklornih društava”. Srebrnu povelju u kategoriji Zaštićene i marketinške oznake primio je OPG Vlado Ferbežar iz Otoka.

Nagradu Suncokret ruralnog turizma od 2011. godine dodjeljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nakon obilaska više od 150 nominiranih, komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu odabrala je najbolje u ukupno sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam te Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka.