Navijačka bakljada na vrhu Vodotornja

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Predstavnici više navijačkih skupina iz Hrvatske i BiH upriličili su bakljadu na vrhu vukovarskog Vodotornja. Radi se o projektu nazvanome „Zajedno za Hrvatsku iz Vukovara“, a s kojim je označen završetak prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja. Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je kako su u Vukovaru sada svi u isčekivanju što skorijeg početka radova na obnovi Vodotornja. Nositelj projekta je Savjet za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara te navijačke skupine iz Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je iskazivanje zajedništva i jedinstva hrvatskih navijačkih skupina za Vukovarski vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva. Predsjednik Savjeta Tomislav Josić podsjetio je da su Vukovar 1991. godine branili branitelji iz cijele Hrvatske ali i branitelji iz dijaspore.

„Tada je među Hrvatima vladalo najveće zajedništvo“ istakao je Josić.

Željko Tomljenović ispred Veterana BBB govoreći na konferenciji za novinare rekao je kako je upravo Vukovar bio početak zajedništva svih iz Hrvatske i da je to bilo vrijeme kada smo disali svi zajedno.

„Kroz godine smo to izgubili. Očekujem da ćemo to ponoviti i možda se slijedeće godine opet okupimo svi zajedno, bez tenzija ili loših misli. Klubovi su klubovi, ali država je država“, istakao je Tomljenović.