Nastavljaju se problemi unutar HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije, ostavke podnijeli članovi OO Nuštar, a stranku je napustio i zamjenik načelnika Općine Bogdanovci

Foto: Ilustrativna fotografija

NUŠTAR, Poslije odlaska zamjenika župana Josipa Dabre, predsjednika Mladeži Vukovarsko – srijemske županije, a onda i dijela Gradske organizacije Županja nastavljaju se dalji problemi unutar HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije. Prema pisanju medija 11 od 17 članova Općinskog odbora HDZ-a Nuštar te 7 članova Izvršnog odbora temeljenog ogranka Nuštar podnijeli su 19.ožujka neopozive ostavke na svoje dužnosti. O svojoj odluci izvijestili su i predsjednika županijskog odbora HDZ-a Marija Banožića kojemu su uputili pismo u kojem pojašnjavaju svoju odluku.

„S obzirom na situaciju u općinskom odboru HDZ-a općine Nuštar u koju ste bili upućeni, a s istom smo vas upoznali i dopisom koji smo dostavili tajniku ŽO, gosp. Nagliću 2. ožujka 2021., gdje smo naveli razloge zbog kojih dolazi do problema u funkcioniranju općinskog odbora te isto tako predložili konkretna rješenja za rješavanje problema, a nismo od vas povratno dobili nikakav odgovor na naš dopis, odlučili smo podnijeti neopozive ostavke.

Naime, nije istina, kako tvrdi predsjednik OO HDZ-a Nuštar Ivan Nedoklan, da se članovi nisu odazivali na sjednice općinskog odbora, što možete vidjeti i po zapisnicima s istih, nego su većina članovi napustili sjednice jer predsjednik nije želio uvrstiti u dnevni red predložene točke, niti uopće raspravljati o istima. Također naglašavamo da predsjednik nije sazvao sjednicu općinskog odbora u posljednja dva mjeseca.

Očekivali smo od vas da će netko doći s više stranačke instance na sjednicu općinskog odbora da zajednički pokušamo riješiti nastalu situaciju kako bismo stranku pripremili za predstojeće lokalne izbore i pridonijeli zajedničkom uspjehu, međutim, vidimo da ni nakon dva tjedna nismo od vas dobili nikakav odgovor, niti ste izrazili bilo kakav interes za rješavanje situacije, stoga ne želimo biti teret stranci u pripremi za lokalne izbore i zbog toga smo donijeli ovakvu odluku. Nitko od nas neće i ne želi istupiti iz članstva HDZ-a, ali smatramo da samovolja jednog čovjeka i njegovo vođenje općinskog odbora nije dobro za budućnost naše organizacije i zbog toga ne želimo sudjelovati u istom“, navodi se u dopisu.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama HDZ je napustio i Mario Pavlović, zamjenik načelnika općine Bogdanovci koji će najvjerojatnije kandidirati se za načelnika Općine i to kao nezavisan kandidat.