Nastavak projekta osiguranja besplatnih obroka u vinkovačkim osnovnim školama za djecu u siromaštvu ili riziku od siromaštva; uključena i djeca iz Ukrajine

Foto: Grad Vinkovci

Zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Josip Romić potpisao je danas u Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike ugovor o provedbi projekta „Vrijeme užine VII“ kojim je osigurano 750 tisuća kuna bespovratnih sredstava za besplatni školski obrok djeci u siromaštvu ili u
riziku od siromaštva tijekom boravka u osnovnoj školi.

U Vinkovcima je projektom obuhvaćeno 725 djece, a prijavljen je na Poziv „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023.”, izvijestili su iz Grada Vinkovaca.

Projekt „Vrijeme užine VII.“, predviđen je kao nastavak prethodnog projekta „Vrijeme užine VI“. Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili u riziku od siromaštva, u vidu podjele besplatnih obroka ciljano skupini koja je određena na temelju kriterija iz Poziva. U projektu je uključeno svih 7 osnovnih škola s područja grada Vinkovaca koje su partneri na projektu.

Obzirom na trenutnu situaciju rata u Ukrajini, a u skladu s Pozivom kao dodatni kriterij omogućena je i podjela besplatnih obroka za djecu državljane Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita na osnovu iskaznice stranca pod privremenom zaštitom. Na osnovu priložene dokumentacije, u skladu s Pozivom djeca državljani Ukrajine te ukoliko pohađaju jednu od škola partnera, ta djeca također će biti uključena u projekt, pojašnjavaju iz Grada Vinkovaca.