Nagrade za vinkovačke učenike i njihove mentore

Foto: Grad Vinkovci

VINKOVCI, Učenicima i njihovim mentorima iz Vinkovaca koji su svojim radom i zalaganjem ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima uručena su danas priznanja od strane Grada Vinkovaca. Ukupno je 15 mentora, 11 sportskih ekipa i 10 učenika osnovnih škola sudjelovalo na državnim i međunarodnim natjecanjima. Srednje škole predstavljale su Vinkovce na velikim natjecanjima s 37 učenika, 11 sportskih ekipa i 32 mentora.

“Potrebno je svima odati priznanje kako bi se na koncu vratili u svoje Vinkovce i zajedno ga stvarali boljim, ljepšim i ugodnijim za život. Važno je prepoznati izvrsnost, dati poticaj svima koji puno rade, uče i stvaraju jer u budućnosti to je najbolje ulaganje koje će se vratiti gradu Vinkovcima. Ljudi koji će biti obrazovani i iznimni u svojim zanimanjima su bogatstvo jedne sredine i grada, vjerujem će oni svojim zalaganjem i svime što čine u budućem vremenu doprinositi da se naš grad još bolje i kvalitetnije razvija”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Prema podacima koje je iznijela pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti, Andrea Vinković, za uspjehe je dodijeljeno ukupno 10.650 eura. Onima koji su osvojili prvo mjesto pripalo je 250 eura, drugo mjesto 200, a treće 150 eura. Čak i samo sudjelovanje na državnom ili međunarodnom natjecanju donijelo je nagradu od 100 eura.

„Uvijek je veliko zadovoljstvo pri kraju školske godine okupiti najbolje koji su ostvarili dobre rezultate i sudjelovali na državnim i međunarodnim natjecanjima. Čestitke svim učenicima, ali i njihovim mentorima koji su ih usmjerili, koji su znali prepoznati njihov rad i trud”, rekla je pročelnica Vinković.