Nadzor brzine proveden na 50 lokacija i nad 139 vozača i vozila: primjenjena 31 represivna mjera

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Prometna policija PU vukovarsko srijemske provodila je od 6 sati 27. lipnja do 6 sati 28. lipnja akciju nadzora brzine kretanja vozila, izvjestila je policija dodajući kako je nadzor proveden na ukupno 50 lokacija nad 139 vozača i vozila.

Osim lokacija koje su predložili građani, policijski službenici nadzirali su brzinu i na lokacijama na kojima se učestalo događaju prometne nesreće.

Policija navodi kako tijekom nadzora brzine kretanja vozila nisu zabilježena veća prekoračenja dopuštene brzine obzirom da je učestalo padala kiša i kolnici su bili mokri. Također, tijekom provođenja akcije nije evidentirana prometna nesreća sa uzrokom nedopuštene ili neprilagođene brzine kretanja vozila.

“Međutim, i nakon medijskih najava ciljanog provođenja nadzora brzine i istaknutih lokacija nadzora, pojedini vozači nisu poštivali odredbe o ograničenju brzine kretanja vozila u prometu na cestama, unatoč lošim vremenskim prilikama i kliskom kolniku. Nedopuštena i neprilagođena brzina vodeći su uzrok događanja prometnih nesreća u prometu na cestama, zbog čega će policijski službenici i nadalje provoditi nadzor brzine kretanja vozila radi sprječavanja ugroze i događanja prometnih nesreća”, poručuju iz policije čiji su djelatnici tijekom provedbe nadzora brzine primjenili 31 represivnu mjeru prema vozačima.

Sve sudionike u prometu na cestama iz vukovarsko-srijemske policije upućuju na poštivanje prometnih propisa kako bi svi na siguran način stigli do cilja.