Na Veliki petak u Vinkovcima podijeljeno 1100 posnih obroka

Foto: Đuro Karalić

U organizaciji Nezavisnog sindikata demokratske zaštitne zajednice posloprimaca (DZZP) Vinkovci i Grada Vinkovaca u vinkovačkoj pješačkoj zoni na Veliki petak upriličena je podjela posnih obroka, pečene ribe i krumpir salate koje su pripremili i dijelili učenici Srednje strukovne škole Vinkovci.

„Činimo ovo od 2012. godine uz godinu stanke uslijed pandemije koronavirusa. Nastavak je to dobre suradnje s Gradom. Drago nam je velikom odazivu građana, unatoč lošem vremenu, a vidimo da su ljudi zadovoljni pa znamo da ćemo s ovim nastaviti i u budućnosti”, poručio je u ime Nezavisnog sindikata Stjepan Rožmarić.

Podijeljeno je oko 1100 posnih obroka, a sugrađanima, koji su se okupili u središtu grada unatoč prohladnom vremenu i kišici, pridružili su se i predstavnici gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

“Lijepo je vidjeti da sve više naših sugrađana sudjeluje u ovoj akciji, da naši sindikati i svi ostali koji doprinesu da imamo ovako nešto i dalje žele biti dio toga. Jedino što nas već pomalo tradicionalno kiša poremeti i možda smanji broj ljudi, ali u svakom slučaju lijepo je što smo zajedno na trgu povodom Uskrsa. Hvala svima koji sudjeluju i koji su danas na trgu”, kazao je gradonačelnik Bosančić.