Na Badnji dan u Vinkovcima tradicionalna akcija podjele posnih obroka

Foto: Đuro Karalić

Oko 1200 porcija posnog obroka podijeljeno je danas na Badnji dan u središtu Vinkovaca u tradicionalnoj predbožićnoj akciji Nezavisnog sindikata DZZP-a i Grada Vinkovaca uz potporu vinkovačkih poduzetnika i Srednje strukovne škole Vinkovci, čiji su učenici obroke i pripremili.

„Godinama sudjelujemo u organizaciji ovog druženja. Odaziv je velik, kako vidim, što mi je zaista drago. Sa Srednjom strukovnom školom imamo odlične odnose, zahvaljujemo Gradu na velikoj podršci bez kojih ovo ne bismo mogli napraviti. Uživamo i drago nam je što Badnjak i Veliki petak možemo obradovati naše sugrađane, a druženje je najbitnije”, rekao je član Udruge Glas potrošača Silvio Jergović.

Među sugrađanima bio je i gradonačelnik Ivan Bosančić sa zamjenikom Josipom Romićem.

„Danas je Badnjak. Pripremamo se svi za sutrašnji dan, večerašnju ponoćku. Lijepo je i neka danas da smo ovdje. Koliko god nas malo kiša poremetila, lijepo je da smo na našem gradskom trgu jer svi smo mi Vinkovčani jedna velika obitelj i s ponosom to ističemo, volimo svoj grad, a onda je lijepo da smo i danas zajedno. Svima još jednom čestitam i današnji Badnjak, ali i sutrašnji Božić i neka ga provedu u miru i blagostanju u krugu svojih obitelji onako kako to rade Vinkovčani, Slavonci uživajući u zajedništvu blagdana”, poručio je gradonačelnik Bosančić.