Modernizirano dječje igralište u Vatikanskoj ulici

Foto: www.vukovar.hr

VUKOVAR, Do nedavno derutno igralište u Vatikanskoj ulici u Vukovaru modernizirano je novim igralima i opremom. Grad Vukovar je sredstva za modernizaciju igrališta osigurao kroz natječaj INA-e. Na natječaju za donaciju dječjeg igrališta prošla su 2 grada, od kojih je jedan Vukovar te su time dotrajala igrala zamijenjena novima u vrijednosti 221.250 kuna s PDV-om.

„Uz financiranje tvrtke INA koja dio svoje dobiti vraća u korist lokalne zajednice, uveselili smo mnoga dječja lica iz ovog dijela grada koja se sada bezbrižno mogu igrati na novom i modernom igralištu“, rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji je s suradnicima obišao igralište.

Dodao je kako se Vukovar može pohvaliti s 56 dječjih igrališta što je, kako je rekao, zavidan broj s obzirom na površinu grada koji doseže malo koja lokalna zajednica u našem okruženju.

„Igralište se sastoji od natkrivenog tornja, duple ljuljačke, stolice za ljuljanje, heksagonalnog sustava, klackalice, vrtuljka te gumene podloge koja je sigurnija od betona. Postavljanjem novog dječjeg igrališta započelo je fazno uređenje javne površine u Vatikanskoj ulici koja će u budućnosti sukladno plansko projektnoj dokumentaciji predstavljati uređeni trg s dodatnim pratećim sadržajima“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Grada Vukovara Dražen Čulig.