Mirovna grupa mladih Dunav obilježila Međunarodni dan mladih

Foto: Mirovna grupa mladih Dunav

VUKOVAR, Povodom Međunarodnog dana mladih koji se obilježava 12. kolovoza Mirovna grupa mladih Dunav u sklopu svojih projekata održala je manifestaciju pod nazivom „ U susret Međunarodnom danu mladih“ u sklopu koje je, između ostalog, u Gradskoj knjižnici Vukovar održana debata pod nazivom “EUth & You” na kojoj su volonteri udruge s mladima debatirali o Hrvatskoj u EU, integraciji, socijalnoj politici, te zapošljavanju mladih.

Debatu je vodila volonterka Sarah iz Francuske, a Elizabeta Petersdorfer i Luna Uglik su sve prisutne uvele u temu uz izvođenje spoken word-a, izvjestili su iz Mirovne grupe madih Dunav.

“Slijedećeg dana u centru grada uz bogat program naši volonteri s projekata Europskih snaga solidarnosti: Vukovarske ljetne vibre, Mladi za mlade i Mladi za stare vodili su kviz znanja za mlade, uz nagrade za pobjednike, igrali su društvene igre na otvorenom, plesali su flash mob ples pod vodstvom volonterke Lise iz Austrije, svirali bubnjeve i perkusije (drumm n’jamm session) uz ritam volonterke Scille iz Italije, a naši najmlađi sugrađani zabavili su se uz robote i kreativne radionice slikanja”, navode.

Održana je i izložba amaterskih fotografija Grada Vukovara iz ugla njegovih stanovnika te posjetitelja, te izložba fotografija volonterki Mirovne grupe mladih Dunav Sopio Kiknavelidze i Victorije Anghel.