Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac koja je danas u ulici Sv. Ćirila i Metoda osobnim automobilom naletjela na 10-godišnje djete koje je pretrčavalo cestu mimo obilježenog pješačkog prijelaza, nije imala važeću vozačku dozvolu, izvjestila je policija koja ne navodi ime i prezime ministrice već tek navodi kako je riječ o 40-godišnjakinji.

“S obzirom da je vozačica upravljala vozilom s nevažećom vozačkom dozvolom, sukladno članku 196. st.1 Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1000,00 kn, odnosno 500,00 kn ukoliko se plati na mjestu utvrđenja prekršaja, što je vozačica odmah i učinila”, navode iz policije dodajući kako je izvršeno i alkotestiranje te nije utvrđena prisutnost alkohola. 

Očevidom prometne nesreće koja se dogodila oko 10 sati u Vinkovcima, u ulici Sv. Ćirila i Metoda, utvrđeno je kako je osobnim vozilom „Peugeot 308“, vinkovačkih registracijskih oznaka, upravljala 40-godišnjakinja iz Vinkovaca. Do prometne nesreće je došlo kada je 10-godišnje dijete neoprezno pretrčavalo kolnik u trenutku kada se kolnikom kretalo osobno vozilo te je došlo do udara vozila u dijete, izvješćuju iz policije. 

U Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima utvrđeno je kako je dijete teže ozlijeđeno te je prevezeno u KBC Osijek radi daljnjeg liječenja, navodi se.