Ministar Banožić u Tordincima otvorio dograđeni dio škole

Foto: Đuro Karalić

TORDINCI, Ministar državne imovine Mario Banožić, simboličnim presjecanjem vrpce, u Tordincima je danas otvorio dograđeni dio osnovne škole u što je uloženo oko 15 milijuna kuna od kojih su značajan dio decentralizirana sredstva Vukovarsko-srijemske županije.

“Upravo naporima Vlade došli smo do toga da će se ubuduće sve ono što je korisno za društvenu zajednicu i za budući razvoj generacija na ruralnom području financirat će se sredstvima Europske unije, a gradovi, županija i općine bit će ti koji će biti nositelji razvoja na način da u projektima sudjeluju kroz sufinanciranje”, kazao je ministar Mario Banožić.

Po riječima vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića, Vukovarsko-srijemska županija ima dobru suradnju s Vladom RH te je zahvalna na potezima Vlade kojima je omogućeno da se u županijske proračune slije puno više novca koji se onda mogu utrošiti za investicije kao što je dogradnja škole u Tordincima.

“Investicija dogradnje škole u Tordincima vrijedna je 15 milijuna kuna, a od toga smo iz Fonda za regionalni razvoj ipak upjeli povući 4,3 milijuna kuna, a ostatak je vlastitim sredstvima pokrila županija”, navela je županijska pročelnica za obrazovanje Jadranka Mustapić-Karlić.

Zadovoljstvo dogradnjom škole izrazio je i načelnik općine Tordinci Željko Matanović, a posebice zadovljan bio je ravnatelj škole Antun Maletić.

“Našu školu pohađa 120 učenika u 10 odjeljena, a zaposleno je 25 učitelja i stručnih suradnika”, naveo je Maletić rekavši kako je dogradnjom škole dobiven prostor za održavanje predmetne nastave od 5. do 8. razreda – pet novih učionica za kabinetima, knjižnicu te uredske prostorije i zbornicu.