Miličević: Besplatni udžbenici nižim razredima, a mještanima priključci na kanalizaciju

Foto: Đuro Karalić

IVANKOVO. Glazbeno-scenskom priredbom “Slavonija, zemlja plemenita” scenarista i redatelja Marka Sabljakovića u Ivankovu je večeras završilo obilježavanje Dana općine, a brojnim sumještanima okupljenima ispred sportske dvorane obratio se načelnik općine Marko Miličević pozvavši ih na zajedništvo radi napretka cijele općine.

Dotaknuvši se planova nove općine vlasti, Miličević je kazao kako je Općina osigurala sredstva kako bi na jesen svi učenici nižih razreda osnovnoj škola u općini dobili besplatne udžbenike i radne bilježnice.

“Radimo na brojnim projektima te tako već sada mogu najaviti kako iduće godine idemo u izgradnju kanalizacije za koju će priključak biti besplatan. Radimo i rješenje za novu prometnu regulaciju u Ivankovu te novi urbanistički izgled Ivankova i Retkovaca, a osnovat ćemo i komunalno poduzeće”, kazao je Miličević rekavši kako će se tijekom srpnja i kolovoza u sva tri mjesta općine, Ivankovu, Retkovcima i Prkovcima održavati niz sadržaja u sklopu prvog Ljeta u općini Ivankovo.

Također je najavio kako će dužnost načelnika, na koju je izabran na svibanjskim izborima, obnašati volonterski, a razliku dohotka donirat će kao naknadu novorođenoj djeci u općini.

Potom je uz sudjelovanje brojnih folklornih i pjevačkih skupina održana glazbeno-scenska priredba “Slavonija, zemlja plemenita”. Tijekom večeri održana je i svečana sjednca Općinskog vijeća, položeni vijenci i zapaljene svijeće na ivankovačkom groblju te služena misa u Župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja.