Međunarodni skup na temu kako poboljšati javnu upravu

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, U organizaciji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru se održava dvodnevna 7. Međunarodna konferencija pod nazivom „Razvoj javne uprave“. Dekan vukovarskog Veleučilišta Mirko Smoljić podsjetio je kako Veleučilište Lavoslav Ružička ima tri preddiplomska studija od kojih je jedan i Upravni studij, a koji je usko vezan za javnu upravu.

„Imati ćemo 50-ak izlagača koji dolaze iz Mađarske,. BiH, srbije i Hrvatske. Govorite će svi na temu javne uprave, odnosno, kako je poboljšati, da ona postane učinkovitija, brža i kvalitetnija. Naglasak će biti stavljen na e-upravu i njenu dostupnost putem elektroničkih medija“, rekao je Smoljić napominjući kako je svakoj vlasti u interesu imati kvalitetnu javnu upravu.

Konferenciju je otvorila pomoćnica ministra uprave Jagoda Botički istaknuvši kako je vrlo važna za njeno ministarstvo i razvoj javne uprave. Najavila je kako će pomno slušati pripremljene radove, a sve s ciljem da dio tih znanja primjene možda i u praksi. Prema njenim riječima jedan od najvećih problema javne uprave uopće u Hrvatskoj je njeno preklapanje na više razina što, kako je rekla, treba riješiti. Konferencija je organizirana u partnerstvu s Državnom školom za javnu upravu iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Ministarstva uprave RH.