Mažar: Ulaže se u Vukovar i na tome se neće stati

Foto: HDZ Grada Vukovara

VUKOVAR, Gradski odbor HDZ-a Vukovar izvijestio je kako je se saborski zastupnik i gradski predsjednik HDZ-a Nikola Mažar sastao s ministricom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Natašom Tramišak na temu razvoja grada Vukovara. Tijekom sastanka bilo je riječi o temama bitnima za Vukovar, prije svega Zakon o razvoju grada Vukovara, Intervencijskom planu kao i Fondu za obnovu grada Vukovara kojima država konkretno ulaže u daljnji razvoj grada.

Ministrica Tramišak istaknula je kako je do sada u mandatu Vlade Andreja Plenkovića u Vukovar uloženo više od 2 milijarde kuna.

„Na sastanku sam kao bitno pitanje za razvoj grada aktualizirao pitanje Zakona o razvoju Grada Vukovaru kojim želimo potaknuti brži gospodarski razvoj Vukovara te ublažiti negativne demografske trendove, a u isto vrijeme uložiti u dodatni gospodarski, tehnološki i obrazovni kapital kroz jedan sveobuhvatni i kvalitetni zakon koji podržava i Europska komisija. Razvoj našeg grada od ključne je važnosti za naše sugrađane i zato ćemo koristeći nacionalna i europska sredstva uložiti najvećim dijelom u gospodarstvo kako bi dali dodatno gorivo našem gospodarskom oporavku“, rekao je Mažar.

Naglasio je kako su do sada značajna sredstva uložena u obnovu stambenog fonda za građane Vukovara, željezničku prugu, a obnovljen je i vodotoranj zahvaljujući donaciji Vlade Republike Hrvatske i građana iz cijele Hrvatske, poboljšan je pristup dnevnim bolnicama i dnevnim kirurgijama…

„Ulaže se u Vukovar i na tome neće se stati. Vukovar zaslužuje više i bolje te ćemo ulaganjem i pametnim korištenjem sredstava koja ćemo omogućiti i temeljem Zakona o razvoju Grada Vukovara učiniti naš grad biserom Dunava koji će privući novu razvojnu snagu i demografsku obnovu Grada“, zaključio je Mažar.