Mario Banožić podnio ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora HDZ-a

Foto: Službena fotografija

VINKOVCI, Dosadašnji predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije podnio je ostavku na ovu dužnost. Vijest o tome prenio je RTL, a ista nam je potvrđena i iz redova HDZ-a. Za sada se ne zna što je Banožić naveo kao razlog svoje ostavke koja je podnesena u Zagreb samome vrhu stranke. Inače, do ostavke Banožića došlo je poslije prometne nesreće koju je skrivio 11. studenoga 2023. godine u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Radi te nesreće policija je protiv Banožića podnijela kaznenu prijavu radi Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Istoga dana kada je skrivio nesreću Banožić je smijenjen i s mjesta ministra obrane u Vladi RH.

Poslije ostavke Banožića ostaje da se vidi tko će dalje predvoditi HDZ Vukovarsko – srijemske u vrijeme kada su pred strankom troji izbori. Kada je riječ o potencijalnim kandidatima najčešće se spominje ime gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića koji je i predsjednik vinkovačkog HDZ-a. Među potencijalnim kandidatima spominju se i gradonačelnik Otoka i saborski zastupnik Josip Šarić, bivši gradonačelnik Vinkovaca i saborski zastupnik Mladen Karlić kao i poznati vinkovački gospodarstvenik Petar Šimić.