Ljeto u Vinkovcima – za svakoga ponešto

Foto: Grad Vinkovci

Ljeto je mnogima najdraže godišnje doba, između ostaloga i zbog toga što nudi mogućnost zabave na otvorenom. U Vinkovcima su se potrudili osmisliti programe zanimljive mnogim naraštajima.

„Potrudili smo se osmisliti ljetni program tako da svatko može pronaći nešto u čemu će sudjelovati, zabaviti se i uživati. Najveći ovogodišnji novitet su zabave na Banji, zahvaljujući kojima osim kupanja imamo i super atmosferu na „vinkovačkom moru“, a koje su dobro prihvaćene od strane naših sugrađana, ali i od stanovnika okolnih mjesta. Posebna su pak priča odlično posjećene dječje igraonice na ovim vinkovačkim jezerima, u sklopu kojih animatori osmišljavaju igre u pijesku i vodi. To je još jedan sadržaj kojim smo roditeljima željeli ponuditi dodatnu aktivnost kako bi kvalitetno proveli vrijeme sa svojim najmlađima u svom gradu. Osim zabave koja je karakteristična za ljetni period, moram naglasiti i onaj kulturni dio koji veliki broj naših sugrađana očekuje pa tako i ove godine imamo koncerte u sklopu Vinkovačke glazbene scene, glumačke i glazbene radionice i slično“, objašnjava pročelnica gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić.

Kino na otvorenom vraća se u Lapidarij Gradskog muzeja Vinkovci, u filmovima će uživati i velika i mala publika odnosno bit će prikazano po pet animiranih filmova za djecu i pet obiteljskih igranih filmova, a seriju projekcija već sutra s početkom u 21 sat otvara dječji film “Encanto – naš čarobni svijet”.

U petak, u sklopu programa za Dan grada, započinju i dvodnevni vinkovački 18. Moto susreti koji uz popularni stunt show donose i koncert Crvene jabuke. A u iščekivanju spektakla na dva kotača i koncerta legendarnog sarajevskog pop rock benda, Vinkovčani će u subotu u prijepodnevnim satima moći navijati za svoje lađare i lađarice na bosutskom maratonu lađa. Program povodom Dana grada sadrži i brojne druge zanimljivosti, od izložbi fotografija i rukotvorina, zrakoplovnih natjecanja, radionica pa do niza odličnih koncerata koji započinje u ponedjeljak, s vrhuncem u četvrtak kada će u pješačkoj zoni zasvirati i zapjevati Bosutski bećari zajedno s klapom Intrade i Tomislavom Bralićem.