Koordinacija udruga organizira besplatna ljetovanja za djecu iz Vukovara

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, I ovoga ljeta Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, a u suradnji s Gradom Vukovarom, organizira ljetovanje za djecu iz Vukovara na otoku Korčuli. Ljetovanja su namijenjena djeci sa zapaženim rezultatima na županijskim i državnim natjecanjima, 5. do 8. razreda vukovarskih osnovnih i djela srednjih škola. Predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić rekao je kako putovanje počinje 20. a završava 27. lipnja te da su se u organizaciju ljetovanja uključili i poduzetnici s područja Grada Korčule i Općine Lumbarda.

„Za mjesec kolovoz pripremamo ljetovanje srednjoškolaca u Kaštelama. Na ovaj način Koordinacija pokazuje da nije isključivo okrenuta prema braniteljsko stradalničkoj populaciji, nego da se uključuje u rad za opće dobro svih naših sugrađana“, rekao je Šoljić.

Dodao je i kako je smještaj djece organiziran u privatnim apartmanima i vatrogasnom domu, svakog dana s doručkom, ručkom, večerom i međuobrocima. Isto tako organizirane su im i razne manifestacije u večernjim satima te izleti putem kojih će djeca upoznati grad Korčulu, kulturna dobra grada Korčule i Općine Lumbarda.

„Na otok Korčulu odlazi ukupno 44 djece i 6 pratitelja. Nakon toga očekuje nas ljetovanje u Velom Lošinju zahvaljujući našem partneru Primorsko-goranskoj županiji, koja nas svake godine daruje s besplatnim ljetovanjem. Djeca će ove godine ljetovati u tri termina i to od 08. do 15. srpnja za srednjoškolce, te od 15. do 22. i 22. do 29. srpnja za djecu od 5. do 8. razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara“, rekla je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović.