Konstituirajuća sjednica Strukovne grupe trgovine ŽK Vukovar

Foto: Županijska komora Vukovar HGK

VUKOVAR, U Županijskoj komori Vukovar je danas održana konstituirajuća sjednica Strukovne grupe trgovine Županijske komore Vukovar i radni sastanak s Agencijom za tržišno natjecanje. Konstituirano je Vijeće strukovne grupe, a čine ga tvrtke: Boso d.o.o., Vinkoprom d.o.o., Patričar d.o.o., Slavonija – Bošković d.o.o. Velepromet Vukovar d.d. i Santini d.o.o., usvojen je poslovnik o radu i izabrani su predsjednik i zamjenik predsjednika Vijeća strukovne grupe.

Za predsjednika je izabran Josip Bošković iz tvrtke SlavonijaBošković d.o.o., a za zamjenika Mihovil Stanić iz tvrtke Boso d.o.o. U drugom dijelu sjednice održan je radni sastanak s Agencijom za tržišno natjecanje na kojemu su predstavnice AZTN Sandra Mikinac i Vlasta Vrkić predstavile rad Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja i Zakon o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi. Nakon prezentacije razvila se rasprava tijekom koje su predstavnice AZTN odgovorile na pitanja nazočnih.

Najviše pitanja bilo je na temu rokova plaćanja koji u praksi onemogućuju organiziranje kooperacija, kvalitete proizvoda i prodaje proizvoda ispod nabavne cijene. Zaključeno je kako će se članice kroz sustav HGK uključiti u buduće donošenje resornih Zakona i Pravilnika te kako će Strukovna grupa pripremiti prijedloge izmjena Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi.