Kolonu sjećanja ove godine predvode vukovarski branitelji i obitelji zatočenih i nestalih

VUKOVAR, Vukovarski branitelji te obitelji zatočenih i nestalih osoba predvodit će 18.studenoga Kolonu sjećanja kojom će se u Vukovaru obilježiti 25. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, najavio je u četvrtak na konferenciji za novinare vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

 “Pozivam sve domoljube, koji svojim dolaskom žele biti i uložiti dio sebe u Vukovar te se pokloniti žrtvama, da nam se 18. studenoga pridruže kako bi svi zajedno pokazali da i četvrt stoljeća nakon agresije i tragičnih događaja u Vukovaru živi djelo koje su isklesali hrvatski branitelji ovoga grada 1991. godine”, kazao je Penava.

Ovogodišnje obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. održat će se pod motom “Vukovar – mjesto posebnog pijeteta”. Program će započeti već 11. studenoga, a završiti 20. studenoga, misom zadušnicom za žrtve Ovčare, rečeno je te dodano kako će misno slavlje na groblju, 18. listopada, predvoditi zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić.

Zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček izrazio je nadu da obilježavanje 25. obljetnice ratnog stradanja Vukovara neće biti korišteno u dnevnopolitičke svrhe. Predsjednik Savjeta za branitelje Tomislav Josić rekao je da će Kolonu sjećanja predvoditi svi vukovarski branitelji bez obzira kojoj su postrojbi pripadali jer su svi, kako je naveo, sudjelovali u herojskoj obrani Vukovara i dali svoj doprinos obrani grada.

Đuro Karalić

Foto: hina.hr