Kolo prije kraja Boks klub Borovo postao prvak Hrvatske

VUKOVAR, Boks klub Borovo iz Vukovara, koji su zajedno s osječkim boksačima dio Slavonija boxing tima, kolo prije kraja postali su prvaci Hrvatske za 2016. godinu. Za Slavonija boxoing tim nastupili su  Andrašić, Tkalčić, Gubo, Poturović , Majcen, Rebolj, Pratljačić, Stojanović i Lovren. Iako su u osvajanju titule prvaka Hrvatske svi dali veliki doprinos treba istaknuti i uloge hrvatskih boks reprezentativaca Poturovića, Pratljaćića, Lovrena i Andrašića.

„Ovo je najveći uspjeh kluba u povijesti dugoj 80 godina. Boks klub Borovo osnovan je još 1937. godine kao sekcija tadašnje tvornice. Do ove godine uspjeli smo najviše doći do drugoga mjesta. Ovo je povijesni uspjeh kluba na koji se čekalo 80 godina“, rekao je predsjednik Boks kluba Borovo Nikola Volarević.

Podsjetio je i kako je vukovarski boks tijekom povijesti dao niz poznatih boksača poput Vukušića, Padovana, Kovačevića i drugih. Ipak, najpoznatiji je Damir Škaro koji je na Olimpijskim igrama 1988. godine, održanim u Seoulu, osvojio i olimpijsku medalju. Najavljujući iduću godinu Volarević kaže kako se razmišlja i o nastupu u Regionalnoj ligi gdje nastupaju klubovi iz šest država regije. Kakav go ishod bio plan je zadržati sadašnji kadar. Najavljuje od iduće sezone i nastupe dvije djevojke i natjecanje u ženskoj konkurenciji.

Pehar prvaka Republike Hrvatske stiže u Vukovar nakon posljednjeg kola Premijer lige 10. prosinca 2016.

IVAN MATIĆ

Foto Boks klub Borovo