Kod 39-godišnjeg Vukovarca pronađena automatska puška, streljivo, bomba…

Foto: PU vukovarsko - srijemska

VINKOVCI, U petak, 20. listopada, policijski službenici Policijske postaje Vukovar su temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru obavili pretragu doma i drugih prostorija 39-godišnjaka u Vukovaru.

“Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli jednu automatsku pušku s prigušivačem, 6 spremnika za streljivo, 200 komada streljiva, jednu ručnu bombu i jedno protuavionsko streljivo. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari” iz čl. 331. st. 3. Kaznenog zakona, 39-godišnjak je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje”, stoji u priopćenju policije.

Navode kako je kriminalističko istraživanje rezultiralo podnošenjem kaznene prijave protiv 39-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu te je u subotu, 21. listopada predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave. U pretrazi je također pronađeno i oduzeto jedna lovačka puška sa 62 komada streljiva, jedan pištolj s 5 komada streljiva i 26 komada raznog streljiva za koje je utvrđeno da pripadaju 75-godišnjaku, a za koje nema važeći oružni list ili odobrenje za nabavu oružja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, protiv 75-godišnjaka će policija podnijeti prekršajni nalog nadležnom sudu.