Kelić: Nema popuštanja s mjerama koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite

Foto: Pixabay

VUKOVAR, U Vukovarsko-srijemskoj županiji od koronavirusa obolilo je do sada ukupno 36 osoba, a posljednjeoboljela je jedna osoba iz Vinkovaca, potvrđeno je na konferenciji za novinare županijskog Stožera civilne zaštite.

„Prva oboljela osoba u županiji pojavila se 25. ožujka, do sada je oboljelo 36 osoba, hospitalizirano je njih 10, a u međuvremenu iz bolnice otpušteno njih šest kao oporavljeno, no ne i izliječeno jer još nije prošlo 28 dana od njihova obolijevanja“, rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić.

Po njezinim riječima, svi oboljeli su iz epidemiolozima poznatih obitelji gdje je već bilo pozitivnih slučajeva, a i novooboljela osoba također dolazi iz obitelji gdje je virus već ranije potvrđen.

„Na području županije testirana je ukupno 521 osoba, samo u protekla 24 sata njih 12, a u samoizolaciji se nalaze 423 osobe. Prema lokalnim stožerima spustili smo odluku o potrebi dezinficiranja određenih javnih površina. Grad Vinkovci su to već na nekim površinama i uradili. Potičemo i druge da isto to urade“, rekao je načelnik Stožera Zdravko Kelić.

Foto: VSŽ

Poručio je i kako nema popuštanja s mjerama koje je propisao nacionalni Stožer civilne zaštite čije će se odluke nadalje striktno provoditi.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular rekao je da je tijekom produženog blagdanskog vikenda bilo 12 dojava o kršenju samoizolacije, a utvrđeno je da je samoizolaciju kršilo šest osoba. Za jednu žensku osobu utvrđeno je da je četiri puta kršila samoizolaciju pa će temeljem rješenja sanitarnog inspektora biti prisilno smještena u karantenu.