Kandidati HDZ-a obišli babogredsko naselje Kladavac poručivši kako HDZ-a želi jačanje gradova i općina

Foto: HDZ

BABINA GREDA, Završne radove na gradnji asfaltnog kolnika ceste između Babine Grede i Prkovaca koja najveće značenje ima za stanovnike do sada prometno izoliranog naselja Kladavac, smještenog između ta dva sela, danas su u pratnji vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića obišli ministar državne imovine i 2. na listi HDZ-a u V. izbornoj jednici, Mario Banožić i saborski zastupnik u prošlom mandatu Hrvatskog sabora i 14. na listi HDZ-a u V. izbornoj jedinici, Stevo Culej.

Projekt je to vrijedan oko 20 milijuna kuna, a sama cesta duga je 11,2 kilometra.

Ministar Mario Banožić poručio je kako Vlada na čelu sa Andrejom Plenkovićem nikada nije imala destruktivna razmišljanja kao što je imala prijašnja Vlada SDP-a prema jedinicama lokalne samouprave gdje nisu bili na vlasti, pokušavajući taj način pokazati da vodstvo lokalnih jedinica gdje je na vlasti bio HDZ ne zna raditi.

“To nije model Hrvatske demokratske zajednice već upravo suprotno, model HDZ-a je jačanje svih gradova i općina bez obzira tko je na vlasti. Bitni su građani. To je slučaj kojeg i u ovom primjeru možemo vidjeti gdje se ovom novom cestom povezuju Babina Greda i Ivankovo”, poručio je Banožić.

Stevo Culej ocjenio je kako cesta koja prolazi pored Kladavca stanovnicima toga naselja donosi nadu da nisu zaboravljeni, a kako je kazao, bitno će im olakšati i prometnu komunikaciju s općinskim središtem, Babinom Gredom.

Podsjetio je kako će se u novom saborskom mandatu zalagati da se Srbiji blokira ulazak u EU dok ne plati Hrvatskoj ratnu štetu. Ti novci, kazao je, mogu se i trebaju uložiti u razvoj naših sela, upravo za ovakve i slične projekte, koji podižu kvalitetu života naših građana.