Javni poziv Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko – srijemske županije

Foto: Vukovarsko - srijemska županija

VUKOVAR, Iz Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Vukovarsko – srijemske županije pozivaju sve zainteresirane za sudjelovanje i ostvarivanje prava u Programu demografskih i sportskih mjera Vukovarsko – srijemske županije u 2022. godini. Navode kako će se zainteresirani moći prijaviti na Javne pozive od 15. veljače 2022. godine kao i da su u sklopu demografskih mjera planirana tri Javna poziva.

Prvi od njih odnosi se na novčanu pomoć od tisuću kuna obiteljima s četvero i više djece mlađe od 18 godina. Za novčanu pomoć moraju ispuniti sljedeće uvjete: četvero i više djece do 18 godina, djeca i prijavitelji moraju imati prebivalište na području županije, jedan roditelj ili izvanbračni drug, skrbnik ili posvojitelj je nezaposlen i o djeci skrbi samohrani roditelj/skrbnik/posvojitelj.

Drugi javni poziv odnosi se na sufinanciranje troškova prijevoza vlakom redovitih studenata s područja naše županije. Redoviti studenti koji studiraju u Osijeku i Slavonskom Brodu imaju pravo na dvije povratne ili četiri jednosmjerne besplatne karte tijekom kalendarskog mjeseca. U istom razdoblju, oni koji studiraju u ostalim mjestima (Zagreb, Rijeka, Split…) imaju pravo na jednu povratnu ili dvije jednosmjerne besplatne karte. Trećoj kategoriji pripadaju studenti koji studiraju na području Vukovarsko-srijemske županije i za njih je osigurana besplatna mjesečna karta.

Treći poziv osigurava financiranje zdravstvenih pregleda maloljetnim sportašima. Program je to koji za svrhu ima stvoriti uvjete za unapređenje sportskih rezultata putem dijagnostike, oporavka i saniranjem povreda sportaša. Radi praćenja zdravstvenog stanja i sprečavanja mogućih zdravstvenih komplikacija djece do 18 godina podupirat će se sveobuhvatna zdravstvena zaštita financiranjem njihovih zdravstvenih pregleda u  Domovima zdravlja gradova, sportskim ambulantama, liječnicima specijalistima i slično.

Dokumentacija potrebna za prijavu bit će dostupna od 15. veljače na službenim stranicama Vukovarsko-srijemske županije.