Izgorio slamnati mamut u središtu Mohova

Foto: Goran Popović

MOHOVO, Simbol Mohova, slamnati vunasti mamut u prirodnoj veličini, večeras je izgorio u požaru koji se dogodio oko 19.25 sati. Predsjednik Udruge Dolina mamuta Goran Popović kaže kako je uzrok požara vjerojatno kratak spoj na ukrasnim lampicama koje su bile postavljene, između ostaloga, i na slamnatom mamutu.

„Zvali smo i vatrogasce i policiju ali pomoći nije bilo. Mamut je izgorio vrlo brzo. Na žalost, 2020. godina se nastavlja pa smo nakon pada mamuta imali i požar. Ali glavu gore, i nadajmo se boljim danima“, rekao je Popović.

Podsjetio je kako je slamnati mamut u središtu Mohova postavljen prije 5 godina i da je proteklih godina postao simbol ovoga naselja uz Dunav. Uz vunastog mamuta, u prirodnoj veličini, od slame su izradili i hijenu i nosoroga. Na taj način mještani Mamuta žele ukazati na činjenicu da su u dalekoj prošlosti, u dolini Mohova, obitavale životinje poput mamuta, nosoroga… U prilog tome govore i brojni nalazi kostiju prapovijesnih životinja.  

„Nećemo sigurno odustati. I ranije nam je bilo u planu da postavimo u središte sela kamenu skulpturu mamuta. Nakon što je izgorio slamnati mamut sada ćemo krenuti u potragu za donatorima s ciljem izgradnje kamene skulpture. Po ranijim procjenama za to nam je potrebno osigurati oko 60.000 kuna“, rekao je Popović.