IZBORI: Ministrica Tramišak dala snažnu potporu kandidaturi Nikole Mažara za gradonačelnika Grada Vukovara

Foto: HDZ Vukovar

VUKOVAR, Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak boravila je jučer u Vukovaru gdje je s Nikolom Mažarom, saborskim zastupnikom i HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Grada Vukovara razgovarala o projektima koji se financiraju sredstvima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara te budućim planovima.

Tom prigodom ministrica Tramišak istaknula je značaj Fonda za grad Vukovar koji je u posljednje četiri godine uložio 278 milijuna kuna u razvoj Vukovara, dok ukupna vrijednost svih projekata koji se trenutno ulažu na području Vukovara iznosi 820 milijuna kuna, izvijestili su iz vukovarskog HDZ-a.

“Ono što je važno naglasiti su 52 projekta koje provode poduzetnici Vukovara, a koji su ugovoreni sredstvima europske unije”, rekla je ministrica te naglasila kako će i dalje snažno podržavati razvoj Vukovara kroz njeno ministarstvo.

“Potkraj prošle godine na natječaju Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara za poticaje poduzetnicima Vukovara, prijavilo se njih 67, a kroz natječaj je nedostajalo još četiri milijuna kuna kako bi svi dobili poticaje i sačuvali radna mjesta u kriznoj epidemiološkoj situaciji. Osobno sa saborskom zastupnicom Marijanom Balić i državnim tajnikom Zvonkom Milasom posjetio sam ministricu Tramišak kako bi dogovorili rebalans koji će se svima osigurati sredstva. To smo usuglašeno dogovorili i na taj očuvali 910 radnih mjesta u gradu Vukovaru”, rekao je Nikola Mažar.

Također, istaknuo je projekte koji su najvećim dijelom sufinancirani sredstvima Europske unije zahvaljujući Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, a to su Gradska tržnica, bazeni u Borovu naselju, studetski dom, obnova Radničkog doma, priprema izgradnje nove ekonomske škole te mnogi drugi koji podižu kvalitetu života u Vukovaru.

Iz vukovarskog HDZ-a poručuju kako je ministrica Tramišak svojom posjetom dala snažnu podršku kandidaturi Nikole Mažara za gradonačelnika Grada Vukovara, njegovom zamjeniku Krešimiru Ragužu i svim članovima HDZ-a za Gradsko vijeće Grada Vukovara koji će svojim Programom za Vukovar u svom mandatu maksimalno koristiti sredstva europskih fondova za razvijanje Vukovara.