Ivan Penava: Vukovarsko – srijemska županija doživjela je demografski slom, imamo 30 posto manje stanovnika u odnosu na 20 godina ranije

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, U stranačkim prostorijama u Vukovaru održana je sjednica podružnice Domovinskog pokreta Vukovarsko srijemske županije na kojoj su nazočni predsjednici, potpredsjednici i tajnici ogranaka DP-a u Vukovarsko srijemskoj županiji, kao i izabrani vijećnici u općinska i gradska Vijeća te vijećnici DP-a županijske skupštine Vukovarsko – srijemske županije.

„‌Teme na održanoj sjednici bile su aktualna politička situacija, te širenje i jačanje Domovinskog pokreta u Vukovarsko – srijemskoj županiji kroz osnivanje novih ogranaka Domovinskog pokreta. Osim Covida-19, koji je podijelio ljude i mišljenja, Slavonija je u lošoj situaciji. Popis stanovništva pokazati će poražavajuće rezultate. O ovim ćemo temama i dalje jasno i glasno govoriti u javnosti, kritički promišljati aktualne poteze vlasti na nacionalnoj i lokalnim razinama jer nam mladi odlaze, zatvaraju se radna mjesta i u minusu smo svaki dan“, rekao je predsjednik DP-a Vukovarsko – srijemske županije Josip Dabro.

Između ostalih sjednici je prisustvovao i predsjednik DP-a Ivan Penava koji je ovom prilikom rekao i kako su Hrvatska i Vukovarsko – srijemska županija doživjeli demografski debakl kao i da će to pokazati i rezultati popisa stanovništva. Prema riječima Penave u Vukovarsko – srijemskoj županiji, u posljednjih 20 godina, pad broja stanovnika biti će oko 30 posto.

„U odnosu na prije 20 godina kada nas je bilo gotovo 205 tisuća stanovnika u našoj županiji, ovaj će popis donijeti brutalnu brojku od niti 150 tisuća. Te brojke govore daleko više od bilo kakvih marketinških trikova i spinova koje aktualna vlast pokušava lansirati o projektu Slavonija, uloženim milijardama i 50 tisuća novih radnih mjesta“, rekao je Penava,

Podsjetio je i na iseljavanje mladih obitelji ali i zatvaranje brojnih tvrtki koje su zatvorene od požeške Orljave, šećerana u Virovitici i Osijeku pa do zatvaranja pogona u Slavonskom Brodu i Gornjoj Vrbi.

Govorio je i o pandemiji korona virusa rekavši kako je radi lošeg upravljanja krizom veliki dio građana Hrvatske izgubio svako povjerenje kako u Vladu RH tako i u Nacionalni stožer. Prema riječima Penave rezultat je to krivih ponašanja i odluka te pojasnio kako neke odluke se primjenjuju na građane, a onda čelnici vlastitim primjerom pokazuju nešto sasvim drugo. Podsjetio je kako su ljudi kažnjavani jer su sami vozili traktor dok se neposredan kontakt i tjelesni dodir s zaraženim osobama nije tretirao kao bliski kontakt.

„Zbog takvih su slučajeva trebale pljuštati ostavke i onda bi danas imali povjerenja u sustav, a ne svjedočili prosvjedima i ovoj količini nepovjerenja građana. U današnjim okolnostima, ljudima na žalost i nije preostalo ništa drugo nego se kod ovih preozbiljnih pitanja oslanjati na vlastitu procjenu, a ne onu struke koja je zbog političkih razloga uništena“, rekao je Penava.