Ivan Penava priopćenjem za javnost pojašnjava okolnosti kupovine zemljišta na trasi buduće obilaznice

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava oglasio se priopćenjem za javnost u kojem pojašnjava okolnosti kupovine zemljišta od strane njegovog oca Ante na trasi buduće obilaznice. Priopćenje, pod nazivom „Vukovarci se bore, a Vukovar raste – klevetnicima usprkos!“, prenosimo u cijelosti:

„Znamo da će nam Zagreb slati svoje kandidate i „upravitelje“ te da i dalje neće ispunjavati svoja obećanja prema Vukovaru i na to smo navikli, ali danas su ipak pretjerali u svojim pokušajima da diskreditiraju ne mene, nego moju obitelj. A to je i od njih – previše.

Danas je izašao još jedan članak u nizu autora Drage Hedla koji senzacionalno otkriva kako je moj otac Ante kupio zemljište od druge fizičke osobe, navodno zbog saznanja da će se tamo graditi obilaznica pa će država to zemljište otkupiti po nekoj visokoj cijeni. Navodi se u tekstu da sam iskoristio “povlaštenu” informaciju iako je trasa obilaznice ucrtana još davne 2002. godine i javno je dostupan podatak u prostorno-planskoj dokumentaciji Vukovarsko-srijemske županije, ali i Grada Vukovara. Dakle najmanje je 19 godina ta “povlaštena” informacija javno dostupna i jednako toliko dugo se po pitanju izgradnje te obilaznice, koja je državni projekt, nismo pomaknuli s mrtve točke, a s obzirom na dinamiku ovog projekta, izgledno je da se neće realizirati niti slijedećih 19 godina.

Nadalje, od 2002. kada je ucrtana obilaznica pa do danas promijenilo se čak pet vlasnika tog zemljišta, ali eto, jedino sam ja imao “povlaštenu” informaciju koja je, ponavljam, najmanje 19 godina javno dostupna svakom građaninu ove zemlje.

Jedini i pravi razlog ovog medijskog linča je pokušaj diskreditacije mene osobno, a sve zbog spoznaje o velikoj podršci i povjerenju građana grada Vukovara, što na žalost Drage Hedla i nalogodavaca, potvrđuju sva do sada provedena istraživanja javnog mnijenja na temu nadolazećih lokalnih izbora“, navodi se u priopćenju Ivana Penave.