Ivan Penava primio nagrađene učenice Strukovne škole Vukovar

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je u svome uredu učenice Strukovne škole Vukovar i njihove mentore koji su osvojili prvu nagradu na nagradnom natječaju Ministarstva turizma pod nazivom „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“. Mentorica u projektu Sara Belec rekla je kako je cilj natječaja bila promocija ugostiteljskih i turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog resora koji pruža velike mogućnosti zapošljavanja.

„Naša projektna ideja obuhvaća izradu promotivnih videa u 2D i 3D rezoluciji kao i obilazak osnovnih škola gdje bi se učenicima na ovaj način prikazalo što im se sve nudi u srednjim turističko-ugostiteljskim školama“, rekla je Belec.

Tročlani nagrađeni učenički tim činile su Mirta Magoč, Kristina Koh i Sandra Radić, inače učenice trećeg razreda turističko-hotelijerski komercijalisti. Za svoj rad osvojili su nagradu od 25 tisuća kuna koja je namijenjena njihovom studijskom posjetu kulinarskom centru u Baskiji.

„Ideja nam se jako svidjela i odmah smo okupile tim Vuturisti. Video uratke ćemo realizirati na engleskom, njemačkom, francuskom i hrvatskom jeziku ali i na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu s obzirom da se u našoj školi nastava odvija i na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. U tim video uratcima donijet ćemo informacije o Vukovaru, školi ali i isto tako prikazati i tijek praktične nastave u kuharstvu, ugostiteljstvu…“, rekla je Magoč.

Zadovoljan ost6varenim rezultatima učenica je i Penava koji je rekao kako tržište rada treba veliki broj kvalitetnih kuhara, konobara i drugih radnika u turizmu.