Ivan Penava još jednom ukazao da odgovorni za ratne zločine u Vukovaru nisu odgovarali pred zakonom

Foto: Ivan Matić

VUKOVAR, Ispred Radničkog doma u središtu grada gradonačelnik Vukovara Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu nekažnjavanja odgovornih za zločine počinjene u Vukovaru 1991. godine. Konferenciju za medije pratila je i izložba  pod nazivom  „Optužnica“. Riječ je o 20 panoa na kojima su dijelovi optužnice koju je podignulo  24. prosinca 2002. godine  Županijsko državno odvjetništvo, a na kojima su među ostalim i  čelni ljudi tadašnjeg generalštaba JNA.

„Kao gradonačelnik građana grada Vukovara, svojih građana, u ime 1.292 poginulih Vukovaraca, u ime kojih nema tko govoriti, jer su ubijeni, a za čiju smrt nitko nije odgovarao te stoga predstavljaju nečistu savjest hrvatskoj državi i hrvatskome narodu, postavljam pitanje: Treba li se izdajom zvati?!“, rekao je Penava.

Govoreći o postavljenim panoima Penava je rekao kako je na njima izložena optužnica DORH-a, kojom je optužen vrh JNA, a po kojoj se 19 godina  ništa ne događa.

„Nad tim panoima grad Vukovar, na čelu sa mnom kao gradonačelnikom, podiže optužnicu hrvatskome narodu, jer u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda“, istakao je Penava.