Ivan Božić novi trener HNK Vukovara 1991, debi u subotu na derbiju s momčadi NK Zrinski Osječko 1664

Foto: www.facebook.com

VUKOVAR, Poslije otkaza Miroslavu Bojku, a onda i derbi utakmice sa Šibenikom (1:1) koju je s klupe vodio Marko Novoselac, HNK Vukovar 1991 dobio je novog trenera seniorske momčadi. Kako se i najavljivalo to je Ivan Božić (39) koji u Vukovar stiže iz zagrebačke Dubrave. U trenerskoj karijeri započetoj prije tri godine radio je kao trener u talijanskom Arezzu, a potom je preuzeo Dugo Selo. Ondje je odmah izborio promociju u 2. NL. Prošle sezone vodio je Hrvatski Dragovoljac, a od ovog je ljeta trenirao Dubravu.

“Protiv svoje nove momčadi izvukao je 2:2 u Borovu naselju 30. rujna, a zagrebački je sastav ostavio na šestom mjestu 1. NL. Iza nekadašnjeg napadača Božića je igrača karijera duga 20 godina, koja ga je vodila diljem Europe. Božić je igrao u Italiji, Belgiji, Kazahstanu, Kini i Sloveniji. U Hrvatskoj je bio član Šibenika, Rijeke i Hrvatskog Dragovoljca. Prve profesionalne korake napravio je u Zrinjskom iz Mostara”, stoji na facebook stranici HNK Vukovara 1991.

Dodaju i kako je Božić uživo gledao svoju novu momčad u derbiju protiv Šibenika, a odradio je već i  prvi trening s novom momčadi. U idućim izazovima pomagat će mu i Josip Barišić, koji će biti pomoćni trener, a koji važi za jednog od najboljih napadača u povijesti HNK Vukovara 1991. U svojim prvim izjavama Božić je rekao da je svjestan velikog izazova kao i toga da će biti puno teških utakmica ali i isto tako da vjeruje u sebe. Kazao je i kako zna kakvu momčad je dobio u ruke te da je svjestan da dolazi na mjesto Miroslava Bojka koji je momčad Vukovara uspješno vodio tijekom tri protekle godine.

“Na meni je da pokušam biti podjednako dobar. Cilj ostaje onaj koji je postavljen na početku sezone, naslov prvaka i plasman u 1. HNL. Znam da neće biti lako, ali vjerujem da ćemo ga ostvariti jer i klub i grad Vukovar to zaslužuju”, rekao je Božić.

Svoj debi na klupi Vukovara Božić će imati u subotu, 4. studenoga, kada HNK Vukovar igra još jedan derbi. Naime, Vukovarci će u subotu biti gosti NK Zrinskog Osječko 1664 koji svoje utakmice igra na Gradskom vrtu u Osijeku. Utakmica počinje u 13:50 sati. Poslije 12. odigranih kola NK Zrinski je na 1. mjestu ljestvice SuperSport Prve nogometne lige sa 26 osvojenih bodova. HNK Vukovar 1991 je 3. sa četiri boda manje od Zrinskog i dva boda od Šibenika.