VINKOVCI, Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić predstavio je danas kandidaturu za novi gradonačelnički mandat predstavivši kao kandidata za zamjenika Josipa Romića, projekt menagera, zaposlenog u gradskoj razvojnoj agenciji VIA.

“Govorio sam i toga se i danas držim, da gradski proračun mora doći do svakog građanina Vinkovaca, da svaki građanin mora osjetit njegove dobrobiti”, kazao je na predstavljanju kandidature kojoj su u Poduzetničkom inkubatoru Vinkovci nazočni bili i glavni tajnik stranke, saborski zastupnik Krunoslav Katičić te predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić.

Naveo je kako je u protekle četiri godine broj poduzetnika u Vinkovcima narastao za novih 130, otvoreno je novih 1.054 radnih mjesta, bruto plaća je u gradu porasla za 867 kuna dok su za 48 posto porasli poslovni prihodi vinkovačkih poduzetnika.

“Već smo pripremili s Vladom novu gospodarsku zonu koja će imati 110 hektara, a Vlada će nam osigurati sve preduvjete kako bi ta zona prihvatila investitore s kojima već danas razgovaramo. Ići ćemo i s daljnjim smanjenjem stope prireza s tendencijom da ju i ukinemo kao što ćemo već na idućoj sjednici Gradskog vijeća ukinuti porez na potrošnju”, naveo je Bosančić.

Kazao je i da je zahvaljujući EU sredstvima Proračun Grada Vinkovaca u protekle četiri godine isto toliko puta porastao, dok su ukupna ulaganja u razvoj Vinkovaca u tom razdoblju iznosila gotovo 1,5 milijardi kuna, od kojih su 83 posto bespovratna sredstva EU. Kao buduće projekte, najavio je gradnju nove gospodarske zone na Zalužju što bi, kako je kazao, trebalo biti realizirano već narednih dana kao i početak radova na gradskoj tržnici. Tu je i projekt gradnje novog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, otvorenog bazena, prelazak u jednosmjenski rad u svim osnovnih školama na području grada, nastavak gradnje biciklističkih i pješačkih staza.

Bosančić je ocjenio kako očekuje da pobjedu ostvari već u prvom krugu izbora rekavši kako neki njegovi protukandidati kao program imaju jedno broj mobitela.

Predsjednik vukovarsko-srijemskog HDZ-a, ministar obrane Mario Banožić ustvrdio je kako je grad Vinkovci primjer kako se projekt Slavonija, Baranja i Srijem može provoditi uspješno realizirati sredstva. “Ovdje se stvara jedna nova kultura života i rada i to vrlo uspješno. Projekt Slavonija, Baranja i Srijem u budućem programskom razdoblju dobiva jednu novu i ozbiljniju dimenziju koja se odnosi na visokoškolsko obrazovanje i gospodarstvo”, rekao je Banožić navodeći kako je kada je postao ministar otišao za Zagreb, ali je obitelj ostala u Vinkovcima.

“Moja obitelj je ostala u Vinkovcima jer znam da nema boljeg i kvalitetnijeg mjesta za život u Hrvatskoj od Vinkovaca”, poručio je.

Ustvrdio je kako je HDZ u Vukovarsko-srijemskoj županiji stabilan i čvrst što će, kako je kazao, pokazati i rezultati lokalnih izbora dok će ekipa koja je izašla iz HDZ-a, predvođena zamjenikom vukovarsko-srijemskog župana Josipom Dabrom, doživjeti potop i poraz. “Dabro je za mene čovjek koji ima političku razinu jedne mjesne zajednice, a u svojoj komunikaciji ne nudi ni jedan program ili projekt”, ocijenio je Banožić.

Po riječima glavnog tajnika HDZ-a Krunoslava Katičića, sinergija između županija, gradova i općina i Vlade nužna je ukoliko se želi voditi računa o istinskim prioritetima građana. “Mislim da ovaj tim može dobiti povjerenje građana Vinkovaca kao i da postoji mjesta za napredak i da će tim na čelu s Ivanom Bosančićem znati to iskoristiti”, poručio je Krunoslav Katičić.