Ivan Bosančić izabran za v.d. predsjednika HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije

Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, Gradonačelnik Vinkovaca i predsjednik vinkovačkog HDZ-a od danas je vršitelj dužnosti predsjednika HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije. Na taj način potvrđena su višetjedna nagađanja tko će na ovoj poziciji naslijediti Maria Banožića koji je prije nekoliko dana podnio ostavku. Tako će Bosančić kao čelnik županijskog HDZ-a predvoditi HDZ na predstojećim parlamentarnim izborima koji će mu biti prvi i to veliki test. Govoreći o svojoj novoj političkoj dužnosti Bosančić je rekao kako mu to predstavlja iznimnu čast ali i izazov te napomenuo kako je HDZ Vukovarsko – srijemske županije jedna od najjačih županijskih organizacija stranke uopće u Hrvatskoj.

“Pred nama je intenzivan period u kojem će snaga zajedništva članova HDZ-a igrati veliku ulogu. S jasnim ciljevima podizanja kvalitete života stanovnika svih naših gradova i općina, posebnim naglaskom na rastu gospodarstva, stvaranju novih radnih mjesta i općenito unaprjeđenju životnog standarda, ulazimo u nove izazove u kojima možemo biti sigurni u snažnu potporu premijera Andreja Plenkovića i Vlade Republike Hrvatske”, rekao je Bosančić.

Dodao je i kako ova nova dužnost neće utjecati na njegove obveze kao gradonačelnička jer je, kako je rekao, okružen vrijednim i sposobnim ljudima te da će stoga uz njihovu pomoć sve svoje zadaće izvršavati s jednakim predanim pristupom kao i do sada.