Ispred Golubice pucano iz plinskog pištolja kojeg je 62-godišnjak posjedovao nezakonito

Foto: Ivan Matić

VINKOVCI, Iz PU Vukovarske – srijemske županije oglasili su se u svezi događaja koji se dogodio u subotu, iza 19 sati, u Vukovaru, a koji je svoja obilježja imao unutar i izvan trgovačkog centra Golubica Mall. Glasnogovornik Dragoslav Živković potvrdio je kako je došlo do verbalnog i fizičkog konflikta između  dva muškarca. Početak sukoba bio je na blagajni trgovine Konzum, gdje su se dva muškarca fizički sukobili zadajući jedan drugomu udarce po tijelu.

„Sukob su nastavili u izlaznom hodniku tržnog centra te dijelom ispred samog centra pri čemu je zasada nepoznati muškarac koristio sjedalicu za bicikl pri fizičkom sukobljavanju. Isti je i nanio ozljede 62 – godišnjaku, kojemu je naposljetku ukazana liječnička pomoć u vukovarskoj bolnici gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. Uslijed međusobnog fizičkog obračuna 62 – godišnjak je ispalio jedan hitac iz plinskog pištolja kojeg je posjedovao nezakonito, odnosno nije ga prijavio nadležnim vlastima“, navodi Živković.

Dodaje i kako je policija prema trenutno raspoloživim podacima iz provedenih izvida i kriminalističkog istraživanja spoznala prije navedeni identitet 62 godišnjeg muškarca dok se intenzivno traga na utvrđivanju identiteta i traganju za drugom muškom osobom koja je sudjelovala u ovom događaju.

Dosadašnje istraživanje ukazalo je i na postojanje osnovane sumnje da je 62. godišnjak počinio prekršaje iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja (nezakonito posjedovanje i nezakonito javno isticanje te uznemiravanje građana – javnosti), te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policija na kraju navodi kako će po pronalasku druge muške osobe biti u prilici provesti potpuno objektivno, temeljito i razmjerno istraživanje kada će doznati sve detalje slučaja o čemu će pravodobno izvijestiti javnost.