Intervencijskim planovima po 22,5 milijuna eura Belom Manastiru s općinom Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru

Foto; Đuro Karalić

VUKOVAR, U Vukovaru je u utorak upriličeno svečano potpisivanje sporazuma o provedbi intervencijskog plana u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predviđenog operativnim programima „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. i „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada i mirovinskoga sustava te gradova Beli Manastir s općinom Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Sporazum su potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te gradonačelnici i načelnik navedenih gradova i općine. Sukladno sporazumu svaki grad i općina dobili su iz fondova EU po 22,5 milijuna eura za projekte koje moraju realizirati do 2023. godine, a tiču se poboljšanja gospodarskog stanja i životnog standarda građana.

“Navedeni gradovi i općina, kao i Grad Knin s kojim su ministarstva sporazum potpisala u prosincu 2016. godine, provedbom svojih intervencijskih planova dobili su priliku poboljšati svoju cjelokupnu gospodarsku sliku, kvalitetu života stanovnika i potencijalna ulaganja”, poručila je ministrica Gabrijela Žalac.