Info centar za mlade podučava srednjoškolce o prevenciji elektroničkog nasilja

VUKOVAR, Prema informacijama iz Info centra za mlade Vukovar s početkom nove školske godine srednjoškolci će u nizu tema vezanih za prevenciju nasilja informirati se i o prevenciji elektroničkog nasilja.

„Želja nam je da srednjoškolce informiramo o ovoj vrlo ozbiljno i osjetljivoj temi, kako bi uvidjeli da i oni mogu biti važni sudionici u prevenciji, a zbog neznanja možda su i sami žrtve takve vrste nasilja“, rekla je Nikolina Blagojević iz PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Dodala je i kako je do realizacije nove INFO točke došlo na njihov prijedlog koji su predstavili ravnateljima srednjih škola u Vukovaru s kojima surađuju već drugu školsku godinu.  Pojašnjava i kako INFO točka Info centra za mlade Vukovar srednjoškolcima nudi Internet bonton koji sadrži kratke smjernice nepoželjnog ponašanja u Internet komunikaciji, ali i savjete kako sačuvati svoju privatnost i spriječiti mogućnost da postanu žrtve elektroničkog nasilja. Uz to dostupne su i informacije kome se obratiti ako primijete elektroničko nasilje ili su i sami žrtve nasilja preko interneta. Osim niza informacija djeci pružaju mogućnost davanja prijedloga ili ideja na kojima zajednički rade.
Prema riječima Blagojević srednjoškolcima će ova tema biti dostupna do kraja mjeseca rujna. INFO točke u srednjim školama financirane su sredstvima Ministarstva socijalne politike i mladih, kroz projekt Info centar za mlade Vukovar.

IVAN MATIĆ