Ilok: Podijeljeno 20 ugovora iz programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije

Foto: Đuro Karalić

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je danas u Iloku ugovore o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije za 2022., vrijedne ukupno tri milijuna kuna. 

“Po prvi puta provodimo program jačanja Hrvata izvan Republike Hrvatske, konkretno Program prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Republike Srbije za što smo u državnom proračunu, za 20 različitih projekata osigurali tri milijuna kuna”, kazala je ministrica Tramišak.

Državni tajnik Središnjeg državog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je kako je riječ o nastavku dosadašnjih potpora hrvatske države Hrvatima u Vojvodini s ciljem očuvanja baštine, jezika i kulture.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić zauzeo se za jače povezivanje s Hrvatima izvan Hrvatske rekavši kako su oni čuvari hrvatske tradicijske i kulture te opstojnosti na područjima izvan Republike Hrvatske te im je pri tome nužna i dobrodošla svaka pomoć matice države.