I dalje se bilježe slučajevi kršenja mjera samoizolacije

Foto: poslovni.hr

VINKOVCI, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je u vremenu od 22 sata 1. travnja do 22 sata 2. travnja, evidentirala tri dojave o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili jedno kršenje mjere samoizolacije, o čemu je izviješten Državni inspektorat.

„Od početka evidentiranja, 13. ožujka, PU zaprimila je ukupno 175 dojave o kršenju mjera samoizolacije, te utvrdila 45 kršenja mjera samoizolacije“, stoji u priopćenju PU.

Prilikom provođenja nadzora mjera iz Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, tijekom protekla 24 sata, na kontrolnim punktovima na području PU policijski službenici su utvrdili 26 kršenja mjera. Osobe zatečene bez ovjerene i potpisane propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta, odnosno stalnog boravišta, policijski službenici su upozorili i uputili u obvezu njenog ishođenja te odvraćali nazad na mjesto prebivališta.

Tijekom protekla 24 sata na području PU evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (autocesta Zagreb-Lipovac, Ivankovo, Vukovar, Vinkovci).