HSS, Krešo, Beljak, Izbori
Foto: Đuro Karalić

VINKOVCI, HSS je krenuo u izbornu predkampanju ne da bi se razbacivao floskulama i riječima, nego da doista pokaže svima da Hrvatska ima šanse biti moderna i napredna europska država, država u koju se useljava, a ne iz koje se samo iseljava, poručio je predsjednik HSS-a Krešo Beljak na skupu održanom večeras u Vinkovcima na koje je ta stranka predstavila svoga kandidata na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore Zorana Bahtijarevića.

“Mi nismo zaslužili biti na začelju Europe već ako ne jedna od najrazvijenijih, onda sigurno prosječno razvijenih zemalja EU. Mi to možemo, Hrvatska to može i to i nudimo hrvatskim građanima”, poručio je Kreško Beljak.

Kandidat HSS-a na listi Amsterdamske koalicije Zoran Bahtijarević zauzeo se za jačanje značaja Hrvatske u EU.

“Hrvatska može više i bolje. Hrvatska mora biti regionalni lider, a to može postići pomažući zemljama u okružuju oko priključenja EU. Time bi došla i do puno većeg značaja nego što ga ima u EU”, rekao je.

Također je ocjenio kako ljudi iz Hrvatske danas isljavaju zbog nepravdi i nzadovoljstva stanjem u kojem se država nalazi poručivši kako Hrvatska mora postati napredna i moderna europska država koja će svim građanima ponuditi jednake mogućnosti za napredak i prosperitet.