Hrvatsko novinarsko društvo se povlači iz organizacije novinarsko-književnih susreta posvećenih Siniši Glavaševiću

Hrvatsko novinarsko društvo (HND), kao jedan od utemeljitelja manifestacije “Grad to ste Vi” izvijestilo je da se zbog neprihvatljivog ponašanja vukovarskih gradskih vlasti povlači iz organizacije novinarsko-književnih susreta posvećenih novinaru Hrvatskog radija Vukovar Siniši Glavaševiću.

“Ograđujemo se jednako tako i od ovogodišnjeg programa o kojem nismo bili konzultirani, niti smo o njemu bili obaviješteni. Na službenom programu koji je poslan medijima još početkom studenoga među organizatorima novinarskog-književnih susreta nije stajalo ime Hrvatskog novinarskog društva”, navode iz HND-a dodajući kako su i ranijih godina bili nezadovoljni tretmanom tog popratnog događaja obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., ali je HND godinama sudjelovao u programu, prije svega poštujući lik i djelo Siniše Glavaševića i svih kolegica i kolega koji su ratne 1991. godine radili na Hrvatskom radiju Vukovar.

“Aktualna vukovarska vlast i vodstvo HRV-a godinama se ponašaju kao da bi najradije ugasili manifestaciju posvećenu Siniši Glavaševiću, a opet ne mogu to napraviti jer nije politički oportuno. Gradonačelnik Penava očito se ponaša u maniri “grad to sam ja” pa sa svojim suradnicima odlučuje o tome tko je podoban, a tko ne za sudjelovanje u programu”, priopćio je HND, navodeći da im je to neprihvatljivo, kao i “tužna i besramna politička zloupotreba žrtve grada Vukovara uoči superizborne 2024.”

HND je najavio da će odsad samostalno održavati događaje posvećene životu velikog i nikad prežaljenog Glavaševića, ali i svih kolegica i kolega koji su radeći za Hrvatski radio Vukovar te ratne 1991. godine bili svjetlo i nada ne samo svim stanovnicima Vukovara, nego i cijele Hrvatske napominjući da se na spomen-ploči poginulih novinara i tehničara u Domovinskom ratu, na zgradi HND-a u Zagrebu nalazi se i ime Siniše Glavaševića i Branimira Polovine, ubijenih na Ovčari 20. studenoga 1991..