Hrvatska 12. u Europi po kvaliteti mobilnih mreža

Foto: www.jabuka.tv

Hrvatska je u istraživanju časopisa za telekomunikacije Connect zauzela 12. mjesto među 28 europskih zemalja po kvaliteti mobilnih operatora i komunikacija, a A1 Hrvatska je na 18. mjestu među 94 pružatelja mobilnih usluga i time najbolje ocijenjen u Hrvatskoj, izvijestili su u četvrtak iz A1, a javlja N1.

Istraživanje Connecta je putem korisničkog testiranja mreža i bez najave operatorima provođeno od sredine listopada do kraja ožujka čime je obuhvatilo i početak razdoblja pandemije i s time povezanog pojačanog korištenja i opterećenja mobilnih mreža. Pokazalo se da je najbolje pozicionirana zemlja u Europi s najboljim operatorima i komunikacijama Nizozemska, dok je druga Sjeverna Makedonija, a treća Austrija.

Četvrta i peta su Švicarska i Slovačke, koje slijede Finska,Češka, Švedska, Belgija, Danska, Mađarska te 12. Hrvatska, a nakon koje su Srbija, Španjolska, Njemnačka i druge zemlje.

S druge strane, među najbolje ocijenjenim mobilnim operatorima, od njih 94 u 28 zemalja Europe, na prvom je mjestu Telia Sweden, na drugom Vodafone Netherlands, a trećem Swisscom Switzerland.

Četvrti je T-Mobile Netherlands, a peti A1 Austria, čija je članica i A1 Hrvatska, koja je na 18. mjestu, te time dva mjesta ispred Hrvatskog telekoma (HT), koji je na 20. mjestu.

Izvor: radio1.hr