HNS-ovci pozvali građane Vukovara na Advent u Pečuh

Foto: HNS

VUKOVAR, Članovi Hrvatske narodne stranke – liberalni demokrati, Podružnice Vukovar iskoristili su subotnje prijepodne kako bi sugrađane pozvali na adventsko putovanje u mađarski grad Pečuh poručivši kako je Advent u Pečuhu dobar povod za ležerniji završetak vrlo uspješne godine vukovarskih HNS-ovaca čijim angažmanom je, po riječima predsjednika vukovarsko-srijemskog HNS-a Nenada Bučka, započela gotovo dva desetljeća očekivana obnova vukovarske Osnovne škole Nikole Andrića, a vukovarsko-srijemskim redovitim studentima je po prvi puta subvencionirana putna karta vlakom do mjesta studiranja u Republici Hrvatskoj.

‘Radujemo se Adventu u Pečuhu. Lijepa je to prigoda da s građanima podijelimo zadovoljstvo učinjenim u proteklih 365 dana te im zahvalimo na podršci i suradnji. Putovanja šire vidike, donose nove spoznaje i poznanstva, a vrijeme Adventa je lijepa prilika za napuniti baterije i donijeti pozitivno ozračje među ljude opterećene svakodnevnim brigama i problemima’, rekao je Nenad Bučko.

U čaroliji Adventa u Pečuhu, jednom od najljepših gradova susjedne Mađarske, zainteresirani će uživati drugog vikenda u prosincu za kada je planirano putovanje. Pozivnicu za Božićni sajam, miris kuhanog vina, cimeta, klinčića, pečenih kobasica, šarene lampice, kuglice i ugodnu šetnju gradom u pratnji licenciranog vodiča, Vukovarci su dobili na, za ovu prigodu kreiranim, letcima s detaljima prijave.

“Cilj nam je taj dan se opustiti i uživati u neformalnom druženju i dobrom društvu čarobnog, predblagdanskog Pečuha koji simbolično nosi i naziv Grad mira. Vjerujem da će se iz našeg druženja sa sugrađanima izroditi i neke nove ideje”, dodao je predsjednik HNS-a Vukovar Igor Tot uputivši građanima poziv za jednodnevno putovanje.